Expertize

Expertize, evaluari si autentificari obiecte de arta

 

Atât lipsa mijloacelor de investigatie moderne din tara noastra, a unei educatii în spiritul (re)cunoasterii, catalogarii, a (re)gasirii unui statut al obiectului, iresponsabilitatea si indiferenta unei constientizari valorice, cât si negarea premiselor unui real „adevarat” a condus la atribuiri false ale unor lucrari, care au cunoscut „recunoasterea” lor ca veritabile timp de secole.

Dezvaluirile din ultimii ani, cu referire la provenienta, apartenenta, identificarea si autentificarea operelor de arta, au implicat participari afective de natura tragica, uneori, atât la nivel de microgrupuri cât si la nivel de comunitati umane.

Sub raportul identificarii si autentificarii, contributia de largire a posibilitatilor reale, de dezvaluire a miracolului creatiei, prin implicatiile stiintei, vine sa demitizeze, uneori, marile „capodopere” ale timpului, conducând spre noi „realitati”, imagini, relatii, reguli, concepte si punti de legatura de / în timp.

Aveti nevoie de o evaluare pentru a asigura lucrarile de arta din patrimonial propriu, de cotare sau catalogare a investitiei sau mostenirii dumneavoastra? doriti sa faceti o donatie? va ajuta in partaj, succesiune sau pur si simplu din curiozitate?

Prin specialistii nostri agreati si acreditati de Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, TRANSILVANIA Art Gallery este în masura sa ofere servicii complete de evaluare si autentificare a bunurilor dumneavoastra cu caracter artistic, artizanal – artefact.

Expertiza (consultatii verbale sau profesional documentate – aprecieri scrise, cu fotografii de ansamblu si detalii de semnatura, marca, insemne specifice) se poate face la sediul Galeriei sau la cerinta, la domiciliul clientului.

Se ofera si Certificate Constatatoare privind starea de conservare, o consultanta necesara unei conservari pasive / active a bunurilor dumneavoastra, venind astfel in prevenirea unor alterari/ degradari iminente, in intampinarea nedorita a interventiilor destructive ale unei restaurari de “ultim” moment, spre salvarea obiectelor.

Serviciile de constatare, autentificare, expertiza si evaluare pot fi efectuate pentru:

• picturi in ulei, acrilic, acuarela, grafica, pastel, guasa, tempera, tehnici mixte
• icoane pe sticla, lemn, panza, fresca
• sculptura
• fotografie
• tiparituri, harti, carti
• lucrari de gravura
• mobiler

halate medicale